EL VI

El Vi Baronia de Vilademuls

Aquest vi ha estat produït en una masia documentada des de l’èpoda medieval de Parets d’Empordà-Vilademuls (Pla de l’Estany), on tradicionalment i a part d’altres esplets, s’hi ha anat conreant la vinya i s’hi elabora vi de forma artesanal. Està situada en la ribera dreta del riu Fluvià, enmig del terraprim de l’Empordà tan comentat per l’inoblidable escriptor Josep Pla. Ben ventilada per la tramuntana, però aquest clima sec es veu atemperat per la marinada de l’estiu que dóna un carácter especial al vi del Celler.

Actualment el vi que comercialitzem és negre envellit d’alta qualitat, sense gaires additius ni productes químics.

S’obté a partir d’una mescla de les quatre varietats de raïm negre que es troben en les nostres vinyes: garnatxa, cabernet-sauvignon, ull de llebre i merlot.

Producte: Vi negre envellit “Baronia de Vilademuls”.
Anyada: 2.015.
Cupatge: Vi negre elaborat amb les varietats: cabernet sauvignon, garnatxa negra, ull de llebre i merlot.
Verema: Manual entre els dies 13 i 14 de setembre del 2.015.
Vinificació : Vi negre elaborat artesanalment mitjançant el premsat del raïm prèviament desrapat. Fermentació en bótes de roure i trasbals a mitjans de març (sempre en lluna vella) per treure les mares més grolleres.
Criança: 12 mesos en botes de roure i mínim de 2 anys de repòs en ampolla.
Data d’embotellat: 02/10/2016.
Grau Alcohòlic: 14,00% Vol.
Acidesa total: 5,90 g tartàric/L.
Producció: 2.590 ampolles de 0,75 litres i tap de suro natural.
Temperatura de consum: Entre 16 i 18º.
Nota de tast: Color vermell cirera amb reflexos brillants. De capa mitjana i aspecte límpid. L’aroma d’herbes mediterrànies combinat amb notes balsàmiques el fan molt original. A la boca és un vi potent  i elegant alhora    amb un retrogust que es perllonga una bona estona.
Maridatge: Carns vermelles, guisats, estofats i platillos.
Presentació: Caixes de 6 i 12 ampolles.

La producció es realitza de forma totalment artesanal, ja que la fermentació es du a terme amb els propis llevats del raïm i la coloració del vi és deguda als tanins procedents de la pell del raïm. Al no ser filtrat en fre, pot contenir pòsits.

L’any 2008 es varen produir unes 1.200 ampolles, que van passar a ser 2.300 dos anys després.

Al principi es començà a vendre a cercles reduïts, col·laboracions locals i comarcals, per anar ampliant amb el temps la xarxa de venda del producte.

Diploma de la Medalla d’Argent atorgat en el Concurs Internacional fet a Madrid el 16/07/2020 “ENO T Wine /& Tourism 2020”.

Ampolla de vi – Celler Baronia de Vilademuls